Sunday, February 1, 2009

Kollision

Jag kan inte fatta att jag glömde bort att berätta om händelserna igår på festen vi var på.
Det började trevligt och de hade mycket god mat och mycket dricka och alla var glada och så...
Sen kommer fördelsedagsbarnen på att han ska ta med sina vänner ut på en Game Drive på deras farm så de tog en bil och försvann... Ett tag senare ser jag en liten vit bil blinka och svänga in mot uppfarten till farmen vi var på, uppenbarligen så var det ngåra som också skulle på födelsedagskalaset. Men plötsligt så smäller det bara till och en svart bil kör rakt in i fronten på den vita bilen. det blir helt tyst och bilarna börjar ryka som bara den. Sekunderna senare skriker både barn och vuxna och vi alla inser att det är en riktigt krash. Bara några få sekunder senare så kommer perosnerna som var på Game drive tillbaka och vi är alla på plats igen. Som tur var så var en av gästerna på kalaset sjukvårdare så hon tog snabbthand om de inblandade, som nu turligt nog inte hade några allvarliga skador alls. Med bilarna var det en helt annan sak dock, båda blev hämtade och skrotade omgående. Inget att rädda där. Mitt i all denna kaos kom ambulans och polis och bergningsbilar och alla var skakade och något förvirrade.

Vad var det som hände då? Jo, för det första måste man komma ihåg nu att i Namibia så kör man bil på vänster sida om vägen... Den vita bilen blinkar ock ska svänga till höger, vilket alltså i Namibia innebär att man måste korsa körbanan för mötande trafik. En bra bit bakom den vita bilen befinner sig en svart bil med en familj från Angola. I Angola kör man förövrigt på höger sida. Föraren i den svarta bilen får för sig att han ska köra om den vita bilen och tycker att högerblinkningen från bilen framför visar att det är ok att köra om. Så han trycker gasen i botten och accelererar för att köra om den vita bilen, som helt ovetandes om den svarta bilens planer svänger åt höger. Slutsatsen av det hela blev alltså att den svarta bilen i full fart kör rätt in i förarsidan på den vita bilen som precis hade svängt... Att föraren i den svarta bilen inte anser att han gjorde något fel är för mig svårt att förstå, men så är det väl.

Som om detta inte vore nog så visade det sig samtidigt att gänget som hade varit ute på en Game Drive hade haft en liten olycka också... Fråga mig inte hur det gick till eller varför det hände, men av någon anledning så lyckades nån skjuta ett hål genom taket på bilen där kulan sedan studsade mot något och träffade en kille i ansiktet... Härligt avslutning på fördelsedagskalaset eller hur? Som tur var så klarade sig killen som blev träffad av kulan bra, han hade sån tur att den bara nuddade honom vid tinningen. Så han kunde efter liteomplåstring lugnt åka hem, dock med en 15 cm lång "rispa" ovanför örat...

Ojojoj...

Så kan det vara

Passar på att visa en bild från igår:

No comments:

Post a Comment