Thursday, December 23, 2010

Nu har vi fyllt en kartong på tre dagar

dsc00164 (MMS)

Nu har vi fyllt en kartong på tre dagar. Fick ett jättelitet ägg idag också. Antingen första ägget från en av faverollerna, eller någon av dvärgarna.

Monday, December 20, 2010

Kycklingar

Då var årets tuppar slaktade. Blev bara 3 stycken i år, men det blev en hel påse med stora härliga kycklingklubbor och en liten påse filéer som räcker till i alla fall en stor middag. Sparade en av Brahmatupparna trots att jag inte hade tänkt det, men han var så fin så jag kunde inte låta bli. Nu är de tre stora tuppar i hönshuset, en faverolle, en isbar och en brahma. Får se hur det går. En av de vita silkeshönsen är en tupp också, men han håller sig lite på sitt eget håll tillsammans med de andra små och kycklingarna.

Nu hoppas jag att det blir lite lugnare för hönorna i hönshuset igen, blev lite väl mycket för dem med sex jättetuppar som var på dem hela tiden.

Nu för tiden får jag ca 2-3 ägg om dagen och igår fick jag första ägget av vad jag tror kan vara en av dvärghönorna. Två av Faverollerna har fortfarande inte satt igång heller så jag hoppas de gör det snart.

Friday, December 17, 2010

Köket

Precis innan det var dags för allt julpysslande och pyntande så fixade jag till en liten låda till köket där oljor och sånt fick stå. Blev mycket lättare att använda dem och det blev mycket snyggare än som vi hade det innan.
Blev rätt nöjd med resultatet.




När oljorna försvann från hyllan i köket så passade jag på att göra om lite på den med så att den skulle se lite bättre ut. Vill gärna måla hyllorna vita också, men jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska göra det eller inte ännu. Vi får se hur det blir.

Thursday, December 16, 2010

Skatteverket, kära skatteverket

Får brev hem från skatteverket. Jag måste förklara ingående hur jag kunnat överleva utan inkomstdet föregående året. Får konstiga krav och måste visa kontoutdrag och ha mig. Skatteverket tror visst att jag är en fuskare, att jag fått en massa pengar som jag inte skattat för. Ja, tänk om jag ändå hade haft en massa pengar undangömda någonstans, vad mycket enklare årets julhandeln skulle bli då. Nej kära skatteverket, jag är pank, totalt luspank om jag ska vara ärlig. Hade jag inte haft så snälla nära och kära så hade jag nog fått bo i parken med de andra hemlösa idag. Varför tror inte skatteverket på mig när jag förklarar hur det ligger till? Varför tror de inte på att människor kan vara snälla och hjälpa varandra? Varför tror de inte på att någon annan har betalat för mig? Och frågan är nu hur jag någonsin ska kunna bevisa att någon annan låtit mig bo och äta gratis?


För ett tag sedan fick jag detta lilla fina hus. Det ska sitta ett ljus i det och det lyser upp så fint och ger så mysiga skuggor på väggen. Kostade bara 100:- på DollarStore så det var det verkligen värt.

Målat

Jag har målat det fula skåpet vi hade i köket också, nu så är det vitt och fint. (Tycker jag i alla fall) Passar mycket bättre in i alla fall.

Suddig förebild:


Efter:

Julpynt

Det tog lite längre än väntat, men här är lite bilder på julpyntet här i huset. Bilderna är inte så bra, men det blir så när man inte orkar anstränga sig och byta objektiv och fixa ljus osv. Är riktigt mysigt här hemma i alla fall...





Wednesday, December 15, 2010

Gamla retroskor

Hittade ett par gamla Tretorn Sneakers på vinden. Helt oanvända originalskor som legat där uppe i många många år. Är ganska skoj. Snygga var de också och nu säljer ju tretorn helt nytillverkade skor baserade på denna sko.

Lade ut skorna på tradera, får se om man får nått napp ;)

Sunday, December 5, 2010

Idag fick jag 3 ägg

dsc00158 (MMS)
Idag fick jag 3 ägg och kunde fylla min första äggkartong. :) känns riktigt kul. Isbar hönan verkar ligga i, hon har lagt 5 ägg. Är riktigt skoj att hönsen börjat ägga nu.

Wednesday, December 1, 2010

Ägg

dsc00152 (MMS)
Fler hönor har börjat ägga nu. Har fått ett grönt och ett brunt ägg nu. Färgerna är bättre i verkligheten. :)