Monday, June 20, 2011

Räven

För några dagar sedan var vi iväg och köpte ett gäng ankor. 4 Myskanskor och 3 vanliga ankor. Det har gått rätt bra med dem här och vi har redan fått ett gäng ägg. Ska bli kul sen att kunna börja göra pannkaka och sådant på ankägg, det blir väldigt gott. Ska fixa några bilder på ankorna också.

Igår kväll skällde hunden som en tok ute i hundgården och jag var ut och tittade, men såg ingenting. Lite senare samma kväll så hörde jag hur ankorna började låta en massa så jag sprang ut och kikade och såg de 4 myskankorna simma runt i mitten av dammen. Runt dammen smög en räv helt obrydd för att jag stod där och slamrade och levde om. Han var helt fokuserad på att äta upp mina ankor. Beslutet att försöka skjuta räven kom ganska snabbt, men han var för snabb för oss och smet iväg. Tur för räven kan tyckas, men mindre tur för mina ankor. Nu när han vet var det finns lätt mat att få tag på så lär han ju komma tillbaka när man inte är hemma.

Så typiskt, men heller inte helt oväntat. Vill man ha djuren lösa på gården så blir det ju så här. Frågan är vad som är bäst: Sätta alla djur på gården bakom stängsel och begränsa deras ytor eller acceptera att räven/rovfågel kommer ta en del av dem. Det är svårt. Än så länge lutar det åt att låta dem röra sig som de vill, det är ju lite det som är charmen med sådana här djur.

Kattungar

Nu är kattungarna 7 veckor gamla. Kan inte förstå att tiden går så fort.
Bara 5 veckor kvar nu tills de kommer flytta. Har visserligen två söta tjejer kvar tillsalu, men jag är hoppfull om att de med kommer hitta perfekta ägare.

Här är söta och trevliga Mandisa. Ett riktigt litet charmtroll är hon.


Och här är lilla Mai

Älg

De senaste dagarna har jag fått se en del älg. Har aldrig tidigare sett en nyfödd älgkalv, men i veckan har jag lyckats få se hela 3 stycken. De är så söta.
Lyckades tyvärr inte få kort på någon av dem, men ena älgkon lyckades jag i alla fall fånga på bild.

Monday, June 13, 2011

Balen

Här är en ny bild från Amandas bal


Och sen en lite tokig bild ;)

Till Salu

Jag är fortfarande till salu

Bilder

Kattungarna är nu 6 veckor gamla och är riktigt söta.
Ska bli spännande att se om jag kommer med på utställningen i Timrå i augusti där jag i sådana fall ska ställa ut två av de små. :)

Sunday, June 12, 2011

Kryddor

dsc00248 (MMS)
Idag har jag varit duktig och fixat till vårt kryddland. Var en hel del jobb med att gräva och bära sten, men nu så är det klart. Är rätt nöjd med resultatet.

Friday, June 3, 2011

Äggkorg

dsc00241 (MMS)
Så här kan en äggkorg från vår lilla farm se ut.

Thursday, June 2, 2011

Skola

Jag hade en skoluppgift där jag var tvungen att ta en bild på en person och göra så att denne såg gammal ut.
Jag var inte så bra på det, men här ser ni resultatet i alla fall.
Tog en bild på min stackars ovetande syster och jobbade med.
Förlåt Amanda ;)



Får kanske lov att visa en bild på hur hon egentligen ser ut också så att alla ser hur fin hon faktiskt är.