Friday, February 27, 2009

Joe's Beerhouse och stulna underkläder

Dagen har varit rätt händeselös. Har varit riktigt trött de senaste dagarna och i morse tog jag mig knappt upp ur sängen.
Strömmen var borta hela förmiddagen så vi gjorde inte så mycket. Åkte och kollade på några posterutskrifter vi hade beställt, men de var inte bra så jag fick stå och förklara att jag inte ville ha färgerna å det sättet osv osv... Hoppas bara att de kan skriva ut mina vykort på ett bra sätt sen, för annars blir jag inte glad.

Fick en beställning idag på mina vykort, känns bra faktiskt. Trodde nog inte att de skulle beställa några kort alla, kanske 10 stycken av några olika sorter eller nått sånt, men inte mer... Fick dock en beställning på totalt 400 kort, inte illa. De beställde 7 olika varianter, 50 av varje sort men de tog 100 av en. =)

I går kväll upptäckte jag också att mina smutsiga underkläder har blivit stulna... hmm... Jag hade lagt dem i handfatet för att jag skulle tvätta dem och några tröjor när jag kom upp från kontoret. Men under dagen hade hon som städar varit här och hon har stulit mina underkläder och jag kan verkligen inte hitta dem. Hon har väl säkert tagit dem och lagt dem någonstans för att de ska bli tvättade, men ändå... Måste ta och leta rätt på dem i morgon... =)

I kväll åkte jag och min chef till Joe's Beerhouse för att äta middag ihop med hans bror och två killar som bor här. De är läkarstudenter från Tyskland som ska göra praktik eller nått sånt. Visade sig att den ena killen heter Hans och är från Norge... Haha... Var lite annorlunda att kunna prata svenska med någon igen. De bor tydligen i lägenheten här på tomten som jag eventuellt ska ha sen.

En bild från Sossusvlei kommer här

Thursday, February 26, 2009

Less

Ibland förstår jag mig inte på folk. Jag sökte ett jobb på farmen för ett bra tag sedan, de har berömt min ansökan och sagt att den är riktigt bra osv osv. Sen vill de ha ett möte med mig angående jobbet, men mötet blir inställt utan att någon säger varför. Sedan hör jag ingenting och när jag frågar om det så säger de bara att de inte har beslutat något ännu, men att de kommer att meddela länge fram när de har diskuterat fram en lösning. Idag får jag veta (av tjejen som fick jobbet) att platsen är tagen och att hon är så glad att vara tillbaka på farmen. Jag är glad för henne att hon fick den här chansen och jag hoppas att hon kommer att trivas. Däremot tycker jag att det är mycket konstigt att de inte kunde tala om för mig att jag inte fick tjänsten. Varför hålla på och säga att de inte vet och inte har bestämt nått ännu när de uppenbarligen har anställt någon annan? Varför kan folk inte bara vara ärliga? Jag tror aldrig att jag har träffat så många uppenbart oärliga människor som här. Eller oärliga kanske är fel ord, det är ju inte så att någon ljuger direkt, men man undanhåller och säger inte sanningen och försöker att slingra sig ur situationer genom att inte säga något. Ärlighet tack, säg som det är och saker och ting blir lättare. Det kanske orsakar tillfällig smärta eller ilska, men det kommer att gå över. Det är ju värre att bli förd bakom ljuset och lurad på ett sätt... Fattar inte...

Har fortfarande inte hör något om jag kan komma till farmen och göra det som jag har tänkt göra, men om jag ska döma från mina tidigare erfarenheter av det där stället så lär jag ju inte höra något alls. De kör med ignorera-stilen där och hoppas väl på att jag ska ge upp snart så att de inte behöver vara ärliga och faktiskt säga nej till mig.

Jag känner att jag är jävligt less just nu. Jag är less på att inte ha något liv, jag vill inte leva med min chef det är bara så. Jag är less på att jag inte får några pengar för all skit jag sitter och gör på kontoret varje dag. Vårt kontrakt blev baserat på att jag skulle till farmen och jobba, men nu verkar ju förutstättningarna ha ändrats och jag sitter här och jobbar typ gratis varje dag. Hur kul är det? Jag är less på att folk inte kan säga sanningen och vara ärliga, jag är less på att inte ha något vettigt att göra...

Jag måste ta och vända mig till en annan farm istället och se om de är mer intresserade av mina idéer. För filmidéerna är bra och de kommer att gynna stället jag åker till, vilket ställe det nu än blir... Får ta och ta tag i allt detta snarast innan jag blir ännu mer galen.

Om jag ska vara ärlig känner jag mig just nu helt redo att bara ge upp och åka hem... Men det är ju så jag alltid gör, ger upp. Detta jobb är ju en jättebra chans och jag kommer ju säkert inte att få en liknande chans igen, men jag får panik på att allt är så långsamt. Jag är ingen stressad människa så, men jag gillar att få saker gjort, att få klara besked, att planera och veta hur framtiden kommer se ut. Folk här bara lunkar på och låter allt ta sin tid och lite till, detta gör mig stressad.

Om jag bara kunde få komma ut på landet och få börja filma och fota och göra det jag vill göra så ska det väl lösa sig, men står jag ut under tiden? Kommer jag överleva den sega och långsamma väntan på att något ska hända? Jag vet inte.

Två bilder från Sossusvlei kommer här:


Wednesday, February 25, 2009

Sossusvlei

Har varit i öknen och fotat och haft mig. Har väl varit rätt ok, men det var lite dåligt väder.
Dessutom håller jag på att bli galen på min chef för att han är så långsam och för att han inte lyssnar på mig, nånsin.
Dessutom har han bestämt sig för att vissa saker är på ett visst sätt och sen är det så, spelar ingen roll att han har helt fel. Exempel: Autofokus på kameran funkade inte, jag säger att det är för att han har satt kameran på Manuell fokus.
Han säger att det inte spelar någon roll för att autofokus alltid ska funka i alla fall. Sen säger han att det kanske är objektivet som är trasigt så han byter, men det är lika lite autofokus i alla fall. Jag säger fortfarande att han måste sätta på autofokus för att det ska funka, men han tycker att kameran är trasig och lägger bort den. Jag tar kameran och sätter på autofokus och det är som magi.... det funkar... Men jag hade bara tur att det helt plötsligt började funka, för att jag satte på AF hade inget med saken att göra. Det var nog bara smuts i kameran... jaja.

Fick åka luftballong over dynerna i alla fall, det var trevlig...


Jag måste verkligen komma bort, jag kan inte hålla på och bo på jobbet och umgås med min chef hela hela tiden. Det går inte, jag blir galen. Jag behöver vara själv, jag behöver laga min egen mat, jag behöver kunna titta på film på mitt rum utan att någon knackar på bara för att säga att han ska gå och lägga sig eller att han ska kolla på TV. Jag behöver inte veta när min chef ska gå på toaletten eller när han ska gå och hämta något i kylskåpet. Jag märker väl om han försvinner i två sekunder, han behöver inte säga det och jag kommer inte att få panik om jag blir ensam på kontoret en stund.

Jag kan inte äta mikrad "falukorv" till lunch och middag, jag kan inte äta potatis som kokas i mikro och jag vill inte ha den där äckliga salladen som man köper färdigskivad på SPAR Supermarket. Jag vill köpa en egen gurka och en egen tomat och skiva min sallad själv i så fall. Jag vill inte äta färdigmat som legat framme hela dagen och pasta som är kall och hård och torr. Jag vill koka min egen pasta och krydda mitt kött som jag vill. Jag vill inte få en flottig hamburgare när vi bestämmer att vi ska äta något lätt till middag.

Här kommer i alla fall två bilder från helgens resa:



Thursday, February 19, 2009

Lååångsamt

Allting går så långsamt här i Namibia. African Time som de kallar det. Det är helt otroligt hur saker och ting aldrig blir gjorda.

Vi hade äntligen gjort klart en fillm till farmen som borde ha varit klar redan i augusti typ. Jag tittade på den för någon vecka sedan och tyckte inte riktigt att filmen fyllde sin funktion. Den handlade om allt annat än vad den var menat för. Så jag sa det, men chefen sa att det var så här de ville ha filmen och han tyckte att den var bra eller nått... Sen hade vi ett möte med vår kund och tror du inte att han sa att filmen inte handlade om det den var menad att handla om. Jag kände bara för att säga vad var det jag sa, men jag försökte att låta bli. Men visst påkepade jag att jag faktiskt hade sagt detta redan i början.
Så nu måste vi i alla fall göra om filmen. Jag har skrivit ett nytt script som faktiskt inte fick allt för mycket kritik från chefen, har skickat det till kunden nu så får vi se vad de säger.

Annars har jag inte gjort så mycket, chefen tycker att han har så mycket att göra så han tar pauser hela tiden. haha. så otroligt smart. Om du har mycket att göra kanske det är fel tillfälle att ta 4-5 pauser på 1-2 timmar varje dag. Ja, våra dagar består i stort sett enbart av pauser. Fattar inte varför. Varför inte bara jobba på under dagen och vara ledig på kvällen.

Pratade med de på farmen i alla fall om att jag ska dit och göra lite jobb ett tag. Dock så fick vi till svar att huset jag ska bo i är fullt för tillfället så jag fick vänta lite. Hmm... undra vilket hus de menar att jag ska bo i.

Spenderade gårdagen med att göra en orderkatalog med alla bilder på mina vykortsdesigner i. Får se om de på farmen beställer några av mina vykort.

Monday, February 16, 2009

Homeopatdagen

I morse var jag alltså till en homeopat. Måste säga att det var en lite annorlunda upplevelse.
Jag kom dit, hon tittade på mitt blod, det såg bra ut. Hon tog kort på mina ögon och började analysera. Tydligen kan man se på blodådrorna i mina ögon att jag är väldigt känslig, har mycket känslomässig stress och det är mycket jobbiga känslor just nu. Jag sväljer för mycket jobbiga saker och detta hamnar i magen, vilket gör att jag har stora problem med magen.
Fick lite vitaminer och nå grejs för magen som jag tydligen ska äta nu, får väl se om det hjälper. haha. vet inte vad jag ska tro.

Annars har det varit en lugn dag, har inte haft mycket att göra alls. Det går segt med allt här i Namibia och jag som vill ha saker gjort snabbt kan känna att jag blir frustrerad över all seghet runt om kring mig. Men det kanske löser sig.

I morgon ska vi till farmen igen och intervjua ägarinnan eller något sådant, jag tror inte ens att min chef vet riktigt vad det är han vill göra. Han känns så förvirrad ibland.

Vill komma iväg nu och göra något spännande, orkar inte sitta framför datorn och inte ha nått vettigt att göra längre.

Sunday, February 15, 2009

Kärleksdagen

I går var det ju allahjärtansdag. Jobbade lite, åkte till farmen och fotade och sen var jag hemma... Min chef tog med mig ut för att äta senare på kvällen, var lite skumt så där på allahjärtansdag. Upptäckte att de tar lite mer seriöst på det där här i Namibia än vad de gör hemma. Restaurangen vi var på hade gjort om hela stället och fixat värsta romantiska stämningen. Såg ut som en bröllopsfest eller något. Välkomstdrinkar och kärlekslåtar för hela slanten... haha... kändes skumt att vara där med chefen, menmen... maten var god...

Idag var jag ut med en vän och fikade lite och sen gick vi på bio. Såg Valkyria eller vad den nu hette. Orkar inte kolla upp namnet... Den med Tom Cruise... den var ok... Träffade oväntat folk från farmen också, det var väl skoj på sitt sätt... Hade dock tidigare under dagen en känsla av att jag skulle träffa en viss person från farmen när jag var ute med min vän idag och det var så sjuk att jag faktiskt träffade på personen. Kan inte riktigt fatta det själv. Hur kunde jag veta igår att jag skulle träffa den här personen idag... jaja... hade en mycket trevlig kväll i alla fall...

I morgon ska jag till en homeopat eller nått... Chefen tyckte att det kunde vara en bra idé... lol... får se om hon kan fixa min trötthet eller nått...

Ytterligare bild från resan kommer här:

Saturday, February 14, 2009

Sen kväll och tidigt morgon

Igår var jag ute på festligheter. Bokade ett rum på GästHuset igen och blev upptämtad vid 20:30 för att gå ut. Hade riktigt trevligt och av någon anledning så försvann kvällen så snabbt och plötsligt var klockan 05:00 när jag kom tillbaka till mitt rum. Blev en rätt sen kväll med andra ord, men det  var trevligt att komma bort lite. Klev upp 8:30 och duschade och sen åkte jag in till stan och åt frukost.

Jobbar lite idag med en del grejer som ska bli klart snart, men det gör inte så mycket att jag jobbar på en lördag. Vad annars ska jag göra?

Här kommer ytterligare två bilder från resan till Kavango


Thursday, February 12, 2009

Regn

Idag har det varit otroligt dåligt väder, helt sjukt dåligt...
När vi var till farmen för att filma så var det varm och soligt och det var jättefint, men sen började det åska och vi åkte hem. Innan vi hade kommit fram så var det bara blixtar och dunder överallt och regnet verkligen vräkte ner. Så det var till att sitta inne och bara vänta på att nått skulle hände. Slutade med att stömmen försvann, men som tur var fanns det internet ett tag till i alla fall och eftersom jag har bärbar dator så kunde jag sitta och fixa lite. Sen dog nätet och jag hade inget att göra..

Det är väl i stort sett allt som har hänt idag... haha

Här kommer några fler bilder i alla fall:



Elefanter och Kudu

Idag ska vi iväg till farmen där jag var tidigare och jobbade och vi ska filma och fota en massa hus... skoj va?
De har såkallade Investor Houses där och vi ska göra en film om dessa för att på så sätt marknadsföra dessa hus.

Jag följer mest med som assistent just nu, längtar tills jag får jobba mer ensam igen. Jag har så svårt för chefens sätt att fota och filma och jag tycker att det han gör ser så oproffisionellt ut ibland. Men det kanske bara är jag, vad vet jag. Han är ju rätt känd här i Namibia och får rätt mycket jobb, så folk här måste ju vara nöjd med det han gör. Han siktar dock mot en iternationell marknad och jag tror inte riktigt på det eftersom hans material inte riktigt når upp tll den kvaliten man ser på tv hemma osv... Men vi får väl se hur det går, kanske lyckas jag få till något bra framöver... ;)

Jag ska inte påstå att jag är rädd av mig, men när vi var ute och körde i helgen så stod det helt plötsligt en stor elefant bakom en buske. Han var så nära att jag i stort sett hade kunnat ta på honom om jag bara hade velat... Då vi först inte visste om elefanten var på dåligt humör eller inte så körde vi snabbt förbi, men sedan såg vi att han var rätt lugn och mest var intresserad av att äta så vi backade tillbaka... Detta gav mig denna bil:



Jag fick också chansen att ta några bra bilde på denna Kudu när jag var där uppe. Han var så snäll och stod still så länge och gav mig chansen på flera bra bilder.


Fler bilder kommer senare

Wednesday, February 11, 2009

Kavango

Då så var man tillbaka från malariamyggorna i norr. Förhoppningsvis har man klarat sig undan några mer allvarliga sjukdomar, men det återstår väl att se...

Har haft det mycket trevlig och vi hade fint väder hela resan. Har lyckats med konsten att få färg på halva överkroppen/ansiktet men inte mer än så. Hur jag än vred och vände på det så slutade det alltid med att solen sken rätt på den vänstra delen av kroppen. Chefen påkekade ett antal gånger att jag var jätteröd (som han uttryckte det) men jag håller inte riktigt med om detta. Jag är definitivt inte röd, kan gå med på lite rödbrun, men vem skulle inte vara det efter 4 dagar i stekande sol. Chefen påpekade dessutom flera gånger att jag hade bränt mig i ansiktet, vilket inte var fallet, men han ansåg att jag var röd i ansiktet. Jag hade bara lust att skrika rakt ut och och bara få fram att det är väl inte så jävla konstigt att jag är röd i ansiktet när det är 45 grader varmt i bilen och du vägrar sätta igång ACn... Vem fan skulle inte bli röd i ansiktet i den bilen? Haha... så här i efterhand kan jag bara konstatera att jag varken har bränt mig i ansiktet eller någon annanstans på kroppen...

Har sett det mesta där uppe i alla fall. Det har varit krokodiler, elefanter och flodhästar som springer utanför tältet... haha... inte illa. Bäst att hålla sig inne när de är i farten...

Det första vi fick veta när vi kom upp var att en man från byn hade blivid dödat av en flodhäst dagen innan när han var ute och paddlade i sin kanotliknande båt. Att vi sedan dagen efter när vi var ute och fotade faktiskt hittade det som var kvar av hans båt gjorde ju saken ännu lite mer verklig. Ska visa en bild på detta längre fram.

Sista morgonen hade jag 5 flodhästar utanför tältet varav en stod och glodde på mig ett tag. Med tanke på historien om mannen som blev dödad så tog jag nog ett klokt beslut när jag valde att vara kvar i tältet tills fetknopparna hade försvunnit. De är ju inte att leka med de där flodhästarna.

Några bilder från resan kommer här (resten lägger jag upp senare):

Ett par söta giraffer som jag träffade på...


Jag antar att ni kan se vad som gömmer sig i bakgrunden på denna bil... =)

Det kommer fler blder framöver, måste ta och sova nu. Har tagit sådan tid med allt idag av någon anledning. Har inte alls hunnit med allt jag tänkte att jag skulle göra när jag kom tillbaka...

Thursday, February 5, 2009

Festligheter

Gårdagen var faktiskt riktigt bra. Blev körd till gärthuset vid 18.00 och "gjorde mig iordning" (dvs satte på mig andra kläder en flipflops och shorts, men mer än så var det inte riktigt). Kollade ett tag på Sydafrikanska uttagningen till Idol och jag skrattade gott och skämdes för de stackars deltagarna ett antal gånger. Överlad var de rätt kassa allihopa om jag ska vara ärlig... haha...

Blev upphämtad klockan 20.00 av min vän och sen åkte vi iväg till nått ställe. Träffade en massa folk och hade faktiskt riktigt trevligt. En äldre tysk (ok kanske inte äldre, men typ 35-40 år och rynkig) ville att jag skulle ringa honom sen och bla bla bla. Skulle inte tro det... Var riktigt härligt att träffa lite yngre folk och ha lite kul, har känt mig lite instängd här. När jag släckte lampan och somnade så var klockan 03.05 eller något sådant så vi var uppe ett tag. Hur jag sen kan vakna upp klockan 07.30 och vara relativt pigg och åka in till jobbet kan jag inte riktigt förstå själv, blir nog en tidig kväll ikväll skulle jag tro...

Bilden igår var förövrigt på ett par kontaktlinser... ;)
En annan bild på samma par linser kommer här:

Wednesday, February 4, 2009

Möte

Då har vi varit på möte och det gick nog ganska bra. Det mesta fattade jag inte eftersom min chef insisterade på att de skulle prata Afrikaans... Menmen... Vi ska till farmen och börja filma i morgon och det finns mycket planer på gång och det känns bra. De kommer att göra iordning ett rum så att jag kan vara på farmen och filma och fota osv... Hoppas det kommer att funka bra. Det finns dock vissa saker som gör att jag inte riktigt vill tillbaka till farmen också, men fördelarna överväger faktiskt och det kommer att bli bra.

Ikväll ska jag ut, ska bli kul att komma bort härifrån lite faktiskt. Har hyrt ett rum inne i stan så att jag inte ska behöva bekymra mig över hur jag ska ta mig tillbaka hit osv. Blir upphämtad i morgon för att åka till farmen.



Nån som ser vad detta är?

Tuesday, February 3, 2009

Regn regn regn

Idag har det verkligen öst ner här. Folk tycker att det är jättebra, men jag ska väl inte påstå att jag lärt mig älska regnet ännu, men det kanske kommer.

Har haft fullt upp hela dagen med att bränna skivor och hålla på. Väldigt afrikanskt eller hur? ;)
Snart kommer det dock att bli lite mer spännande uppdateringar här hoppas jag. Vi åker ju som sagt på fredag och blir borta tills på onsdag kväll. Så under denna tiden blir det inget skrivet här, men förhoppningsvis en hel del efteråt... Jag vill verkligen få några bra bilder på elefanter och annat...

Annars så är allt som vanligt här. Chefen agerar fortfarande överbesyddande pappa och jag känner för varje dag att jag är i behov av flytt. Ska väl prata med han om det snart också, men jag ska vänta och se hur mötet går i morgon. För som sagt så kommer jag ju om allt går väl att tillfälligt bo på farmen istället... I morgon ska jag ut med en vän och chefen blev genast mycket orolig och ni skulle ha sett ansiktsuttrycket när jag berättade att jag skulle ut. Det var ett riktigt "kommer inte på fråga unga fröken"-uttryck och jag hade nog fått det till svar om det hade varit så att han hade nått att säga till om i frågan. Blev sedan utfrågad om vad vännen hette och vad vännen gjorde osv osv osv... Och så en varningens ord om att man ska passa sig för de Afrikaans-talande människorna i detta land... Som om det skulle ha nått med saken att göra att vännen talar Afrikaans, det där är ju bara skitsnack och rasistiska fördomar. Lovar dig att den Afrikaans-talande delen av befolkningen säger det samma om de tysk-talande... Jaja... jag ska iväg och kolla om jag får hyra ett rum på gästhuset i stan i morgon så att jag kan följa med ut på kvällen. Kändes bättre att stanna i stan och inte behöva oroa sig för att ta sig tillbaka hit mitt i natten och alla alarm och grejer som är här... Får se hur det går... ;)

Hoppas nu att allt går bra på mötet i morgon...



Denna sötnos hittade jag häromdagen... ;)

Monday, February 2, 2009

Diet

Ytterligare en dag har passerat och jag har typ jobbat för mycket igen. Kommer aldrig ifrån det där stället, sitter och pysslar på hela tiden och helt plötsligt är klockan jättemycket. Idag gjorde jag bland annat ett förslag till ett DVD-omslag. Satt mest och lekte. Det är ju helt underbart att man kan få betalt för att sitta och hålla på med sådant som man ändå sitter och gör på fritiden... haha...

Idag fyller chefens bror år och han kom och frågade om inte vi skulle åka till stan och äta Pizza idag. Tyckte att detta var en mycket god idé och vi bestämde att vi skulle göra det. Men sen kommer chefen och tycker att vi åt så ordentligt till lunch att man inte kunde äta två måltider på en dag eller nått... Han är på nån skum diet och grejer så tyvärr får man ibland hänga med på den... Hade ju sett fram emot en fet pizza med massa ost, men men...

Här är ett av DVD-omslagen som jag gjorde idag:


Det är ju inte direkt så avancerat, men jag gjorde det ju mest på skoj och för att ha ytterligare en grej att visa upp på mötet. Är väl mest ett exempel och inspiration till hur det kan komma att se ut om de anlitar oss osv... (men för att förtydliga så ser detta ändå mer proffsigt ut än vad många av omslagen som görs här idag gör)

Pyssel på jobbet

Har idag på jobbet suttit och pysslat lite. Håller på med lite grejer som vi ska visa på onsdag på möte med de på farmen.
Nu kommer jag ju inte att kunna sälja mina scrapbookingsidor som posters eftersom materialet jag använt inte får användas i komersiellt syfte, men jag ska ta med några för att visa vad man kan göra med bilderna. Sen om de gillar idén så kommer jag att sitta och göar mina egna dekorationer osv... Chefen är dock rätt imponerad av vad jag kan göra med bilder osv i photoshop, så det är ju kul.

Här är bilden som jag gjorde nyss:


Den kommer att bli 30x30cm när vi skriver ut den sen, ska bli kul att se hur den ser ut.

Hoppas verkligen att mötet på onsdag går bra så att jag kan vara där och fota osv, hade varit så roligt. Men det är väl inte hela världen om det inte blir så heller. Finns en massa annat kul som jag kan göra också. På vägen upp till kavango i helgen så ska vi stanna till i en Bushmen-by och fota och filma dem. Ska bli kul...

Igår var jag bjuden på en braii hos chefens brorsdotter (eller vad hon nu är). Chefen ville dock inte att jag skulle åka dit "ensam" så han och hans bror följde med... Han är ju så orolig hela tiden, nästan så att man blir galen. Jag och Anika (som tjejen heter) skulle till hennes pojkvän och grilla och sen skulle vi ta en taxi hem om inte pojkvännen kunde skjutsa oss tillbaka, men ja jag fick inte åka själv typ... Känner att jag verkligen måste hitta någonstans att bo snart, det här går inte. Även om jag skulle få huset här bredvid så kommer det ju att vara så här. Jag är ju vuxen för tusan och jag behöver inte barnvakt hela tiden... På onsdag är jag också utbjuden av två tjejer som jobbar med hästarna här, men det är väl lika bra att glömma det med en gång för jag lär väl inte bli ivägsläppt ensam då heller... Jaja...

Sunday, February 1, 2009

Kollision

Jag kan inte fatta att jag glömde bort att berätta om händelserna igår på festen vi var på.
Det började trevligt och de hade mycket god mat och mycket dricka och alla var glada och så...
Sen kommer fördelsedagsbarnen på att han ska ta med sina vänner ut på en Game Drive på deras farm så de tog en bil och försvann... Ett tag senare ser jag en liten vit bil blinka och svänga in mot uppfarten till farmen vi var på, uppenbarligen så var det ngåra som också skulle på födelsedagskalaset. Men plötsligt så smäller det bara till och en svart bil kör rakt in i fronten på den vita bilen. det blir helt tyst och bilarna börjar ryka som bara den. Sekunderna senare skriker både barn och vuxna och vi alla inser att det är en riktigt krash. Bara några få sekunder senare så kommer perosnerna som var på Game drive tillbaka och vi är alla på plats igen. Som tur var så var en av gästerna på kalaset sjukvårdare så hon tog snabbthand om de inblandade, som nu turligt nog inte hade några allvarliga skador alls. Med bilarna var det en helt annan sak dock, båda blev hämtade och skrotade omgående. Inget att rädda där. Mitt i all denna kaos kom ambulans och polis och bergningsbilar och alla var skakade och något förvirrade.

Vad var det som hände då? Jo, för det första måste man komma ihåg nu att i Namibia så kör man bil på vänster sida om vägen... Den vita bilen blinkar ock ska svänga till höger, vilket alltså i Namibia innebär att man måste korsa körbanan för mötande trafik. En bra bit bakom den vita bilen befinner sig en svart bil med en familj från Angola. I Angola kör man förövrigt på höger sida. Föraren i den svarta bilen får för sig att han ska köra om den vita bilen och tycker att högerblinkningen från bilen framför visar att det är ok att köra om. Så han trycker gasen i botten och accelererar för att köra om den vita bilen, som helt ovetandes om den svarta bilens planer svänger åt höger. Slutsatsen av det hela blev alltså att den svarta bilen i full fart kör rätt in i förarsidan på den vita bilen som precis hade svängt... Att föraren i den svarta bilen inte anser att han gjorde något fel är för mig svårt att förstå, men så är det väl.

Som om detta inte vore nog så visade det sig samtidigt att gänget som hade varit ute på en Game Drive hade haft en liten olycka också... Fråga mig inte hur det gick till eller varför det hände, men av någon anledning så lyckades nån skjuta ett hål genom taket på bilen där kulan sedan studsade mot något och träffade en kille i ansiktet... Härligt avslutning på fördelsedagskalaset eller hur? Som tur var så klarade sig killen som blev träffad av kulan bra, han hade sån tur att den bara nuddade honom vid tinningen. Så han kunde efter liteomplåstring lugnt åka hem, dock med en 15 cm lång "rispa" ovanför örat...

Ojojoj...

Så kan det vara

Passar på att visa en bild från igår:

Lata dagar

Söndag, frukost serveras klockan 09.00 ute i solen. Nybakad bröd, yoghurt och färsk frukt...

Vet inte vad som kommer hända under dagen, men jag antar att det blir en sån där lat dag idag med. Jag skulle ha träffat en vän inne i stan idag, men jag har inte hört nått från honom. Dock vet jag ju hur folk här kan vara, man planerar aldrig något och bestämmer aldrig några tiden. Man säger att man ska göra något och sen får man väl se om det händer. Man vet aldrig förrän det visar sig så att säga. Väldigt mycket prat och lite action... Men vi får väl se om jag får ett sms senare idag som säger "kom nu"... Jag har dock rätt svårt för sådant, jag tycker om att planera och veta om ett tag i förväg om jag ska någonstans. Speciellt nu när jag bor här, det är ju bra att kunna säga till ett tag innan att man kommer försvinna ett tag...

Lägger ut ytterligare en bild från gårdagens fototur...