Friday, June 29, 2007

sjuk

Är förkyld som bara den och har testat allt från huskurer till Neti för att bli av med förkylningen, men det går inte så bra. Kan inte andas, har ont i halsen och är allmänt tjock i huvudet.

Ska till läkaren idag för att prata om min mage igen. Hade fått resultaten hem under semestern och allt var bara normalt och såg bra ut. Så nu vill hon att jag ska till Sahlgrenska för en gastroskopi. Kan ju inte förneka att jag redan nu mår illa av tanken på vad som skall göras. Men men vi får se. Under min semester så insåg jag ganska uppenbart att jag fick ont i magen av att äta kött. Så länge jag inte stoppade i mitt köttprodukter så fick det bra, men det räckte med en tugga lamm för att jag skulle så kramp i magen. Ska ta upp detta med läkaren så får vi sen se hur det blir. Jag skulle ju gärna vara vegetarian igen, men jag tycker ju att kött är så gott och jag har så svårt för så mycket av det som man måste äta som vegetarian. jaja. vi får se hur det blir.

I morgon åker vi hem till Östersund och jag måste verkligen sätta igång och packa. Ska ju ändå ha med mig en hel del hem. Får ta tag i det efter att jag kommer tillbaka från läkaren.

Min bror har tagit studenten i år och jag scrappade ett studentplakat till honom. Ska försöka komma ihåg att lägga upp en bild på detta snart. Den blev svart och grå med svarta ballonger och svarta snören..

Har under semestern fått min foderhona parad med en hane i Karlstad. Håller tummarna nu för att hon är dräktig och att det blir en del kattungar. Eftersom det inte blev några honor till mig i den kullen jag väntade på, och de planerna som fanns inte kommer att genomföras på grund av komplikationer, så kommer jag kanske att spara en fin hona ur den kommande kullen. Det kommer bara att kunna bli mitted i kullen och det är den enda variant som jag inte haft, men är också den som jag från början helst ville ha. Så vi får ser hur det ser ut när kullen kommer. Hankattägaren ska ha en hona i betalning och sedan får vi se vad som händer.

Enya vill inte bli dräktig heller. Kanske passar hon helt enkelt inte ihop med min hane, eller så kan han inte göra barn. Vi ska vänta och se om Maddox kommer igång annars blir det väl till att kastrera Enya snart. Hon är ändå över 2 år nu och jag vill inte gärna ta sista kullen så mycket senare än så.

Det går tydligen ganska bra med mina katter ihop med mammas, men Printz tycker visst om att vara lite kaxig och springa efter Maddox. Rätt vad det är så ryker de ihop lite, men det är inte så allvarliga grejer. Jag hoppas på att de kommer att göra upp det där snart. Lillgumman trivs nog rätt bra hon med, har en del yta att springa på nu och sen får hon ju vara ute i kattgården på dagarna. Sötnosen där.

Ska bli skönt att komma hem och få krama lite på kissarna igen, har saknat dem lite faktiskt. Har ju inte sett dem på 3 veckor.. Och ja mamma, det ska bli kul att träffa dig med.. ;)

Tuesday, June 26, 2007

tillbaka

Två härliga, jobbiga, varma, tröttsamma och mycket trevliga veckor har vi haft i tunisien. Det har många gånger varit skönt att ha med sig min pojkväns bröder eftersom de talar arabiska och har kunnat översätta åt oss 3 "turister". Min pojkvän har vuxit upp hos sin svenska mamma och kan därför inte språket, medan hans bröders mamma (och pappa) är tunisier. Så de talar språket flytande, medan vi andra mest bara kan några få ord.

5 klänningar, 5 par skor, en kjol, en skjorta och några 100 meter sidenband rikare är jag efter resan i alla fall. Dock också 1500:- fattigare (om man bortser från vad själva resan och maten gick på) God mat och härligt väder har vi haft. Känns lite tråkigt att komma tillbaka till ett regningt Sverige, men ändå skönt att vara hemma.

Om några dagar åker jag till Östersund med syster och K och sedan blir det till att jobba på GoKart-banan i sommar. Ska nog bli skönt att komma hem tror jag, men jag kommer att sakna mina saker. Kan ju inte få med allt hem.

Bilder på inköpen kanske kommer, men än så länge får vi nöja oss med att titta på de enstaka få bilder som blev tagna på oss resande när vi var där. Observera att pojken på bilden tillsammans med min syster inte var någon som reste med oss dit. Han är född och bor i Tunisien och raggade upp min syster efter en båtresa.. Pojkarna var som galna.. ;)



Söta Anis som gett oss nya sommarplågor
i huvudet med sitt eviga sjungande

"Nobody wanna see us together,
but it don't matter noooo, cus' I got you"



Rami som hela tiden varit intresserad av att lära sig nya saker


Jag


Den enda användbara bilden på min käre pojkvän


Min syster Amanda med sin nya "vän" och dagliga samtalsämne Ahmed

Wednesday, June 6, 2007

snart åker vi

Satt uppe hela natten med K och spelade LOTRO. Det fungerar sisådär på min dator, men det är ändå så pass roligt att jag inte kan låta bli. Längtar så tills jag har möjlighet att uppgradera datrorn så att jag kan spela spelet på högsta grafikinställningar och utan att spelet fryslaggar varannan sekund.

Fick tillbaka resultatet på proverna från läkaren idag och det var inget fel på mig. Ska dit nu och lämna in några prover till. Sen ska jag tillbaka igen den 29:e när jag är tillbaka från Tunisien.

I morgon åker jag till Östersund med katterna. Ska gå på min brors student, lämna katterna till mamma, hämta min syster och åka tillbaka igen på lördag. Sedan åker vi till Tunisien på söndag. Ska bli skönt att komma bort lite.

Monday, June 4, 2007

ytterligare ett kort

Började igår på ytterligare ett kort. Det blev ett försenat morsdagskort på beställning av min sambo. Han tyckte att det jag gjorde till min mamma var så fint att han ville ge ett till sin med.
Är ganska nöjd med resultatet faktiskt. Blev ett ganska enkelt kort, men det är ju trevligt det med.


Fram- och baksidan på morsdagskortet

Sunday, June 3, 2007

Dexter och pyssel

Har undet två kvällar (och mycket sena nätter) kollat på hela säsong 1 av kriminalserien Dexter nu. Verkar lovande, men jag måste säga att det är en väldigt intressant och något annorlunda serie. Lite CSI korsat med Psycho. Kriminalteckninger goes serial killer, eller om det är tvärtom.
Ja, den är udda och bra på sitt sätt..

Annars har jag hunnit med en del scrappande också. Gjorde en LO för ett tag sedan från min ettårsdag plus ett par kort till studenten. Min bror och några kusiner tar studenten nu i juni och jag gjorde några kort. Fixade även till ett något försenat Morsdag-kort till min mamma.


Fram- och baksida på koret till min kusin


Fram och baksida på kortet till min bror
(Det är samma färg, men kameran missvisade färgen på baksidan något)


Fram- och baksida på min mammas kort

Det var nog första gången jag laddat upp så här många alster. Har haft en väldigt bra "pysselhelg". Är skoj att ha kommit igång lite igen. Ska försöka mig på lite fler kort framöver.
Det är fortfarande lite småtrögt med skapandet av nya LO's, men det ska väl gå att komma tillrätta med det problemet också. Bilden bredvid är på LO'n som jag gjorde för någon dag sedan.

Friday, June 1, 2007

en liten LO

I går var jag tvungen att gå hem från jobbet. Allting blev suddigt och jag kunde inte fokusera blicken någonstans. Fick typ hjärtklappning och hela världen snurrade och jag var helt skakig. Vet inte vad som hände, men jag hade ingen koll på någonting alls där ett tag. Har tagit en massa tester hos läkaren nu för att se om de kan hitta orsaken till mina kramper i magen.

Nu är Enya på gång att löpa i alla fall, hoppas verkligen att de får till det den där gången. Nu är det tredje försöket och jag vill verkligen att det ska gå vägen så att jag vet att Maddox kan. Han ska ju ner till Stockholm för att para min foderhona sen i juli så det vore trist om han inte lyckas där heller.

I går gjorde jag en snabb LO, men jag blev inte så nöjd. Den såg så mycket bättre ut i mitt huvud och på den digitala snabbversionen jag gjorde på datorn. Det är så tråkigt när man blir missnöjd. Vid fotograferingen så blev färgerna helt skumma också, men sidan ser mycket bättre ut i verkligheten än på bild. Även om jag inte tycker att den är speciellt bra. Gjorde några egna dekorationer i form av ett hjärta och två charms i glittrig cernitlera. De blev i alla fall fina tycker jag.